H.264 kodiranje skozi nove tehnologije

- May 06, 2016-

Z H.264 televizija stiskanje algoritem in H.263 in podobne MPEG-4, ki temelji na mešani način kodiranja, ki uporablja kodiranje znotraj-okvir (znotraj) in interframe kodiranje (Inter) dva načina kodiranja. V primerjavi s prejšnjo standard, da bi izboljšali učinkovitost kodiranje, stiskanje razmerje ter podoba odličnost, H.264, kodiranje za te nove tehnologije:

(1) s H.264 video kodiranje sistem je sestavljen iz video kodiranje plast po funkciji (VCL, Video kodiranje plast) in omrežja abstrakcije plast (NAL, omrežje abstrakcijsko) dve ravni. VCL uporablja za dokončanje zelo stisnjen video sekvenc, NAL za Standardna oblika zapisa zagotavlja informacije v glavi zakaj a zvrst od množična sredstva obveščanja sporočitev in shranjevanje.

(2) napredno znotraj napoved, ki vsebujejo več napovedi makro-blok 4 x 4 prostorske podrobnosti in razmeroma ravno regije modelu 16 x 16, nekdanji 9 vrst napoved metod, ki so 4 vrste metode napovedovanja.

(3) z uporabo več vrst delitev medkader napoved, standardi so določeni v 7 različnih velikosti in oblik bloka, segmentaciji (16 x 16, 16 x 8 in 8 x 16) in makro-blok segmenta (8 x 8, in 8 x 4, in 4 x 8 in 4 x 4). Z uporabo manjših blokov in adaptivno kodiranje način napoved preostale količine podatkov se lahko zmanjša, s čimer dodatno zmanjšanje bitna hitrost.

(4) z visoko natančnostjo, glede na oceno gibanja 1/4-pixel natančnosti.

(5) napoved multi-referenčni okvir. Interframe kodiranje, gor na voljo 5 različnih pomenskimi.


Par:Video Decoder načela spremljanja in pregledovanja Naslednji:ne