Video Encoder ali Video Capture Card za prenos v živo?

- Jun 30, 2020-

S hitrim razvojem video omrežij se video prenos pogosto uporablja pri prenosu v živo, izobraževanju, igrah, spletnem prenosu, medicini, javnih storitvah, ki so neločljivo povezane s kamerami, karticami za zajem video posnetkov ali dajalnikom. Iščete video kodir ali napravo za zajem video posnetkov za oddajo v živo? Naslednje vam lahko pomaga pri odločitvi.


Video dajalnikje naprava za kodiranje video signala, ki lahko neposredno kodira signal s kamere in nato lahko RTMP neposredno pošlje video v internet. Ker je količina surovih podatkov o video informacijah, ki jih je zajela kamera, razmeroma velika, ni primerna za neposreden prenos na internet. Zato je potreben video dajalnik, da stisne vir vira in ga zmanjša in nato prek omrežja posreduje strežniku.

Live Streaming Solution


Kartica za zajem videalahko pridobijo digitalne video podatke ter jih shranijo in predvajajo. Lahko je tudi naprava za obdelavo kompresije video signala. Vendar kartica za zajem video posnetkov nima funkcije ločenega kodiranja in prenosa. Povezati se mora z računalnikom ali prenosnikom in sodelovati s programsko opremo, kot je OBS, da bi dosegli spletno oddajanje v živo.

external usb video capture


Video dajalniki in kartice za zajem video posnetkov so naprave za zajem avdio video posnetkov. Glavne razlike:

Video dajalnik: Video signal je kodiran in stisnjen za omrežni prenos ali oddajanje v živo, nato pa dekomprimiran in sprejet s pomočjo video dekoderja.

Kartica za zajem videa: zberite video signal v računalnik za različne aplikacije, računalnik potrebujete za potiskanje skozi programsko opremo.


MINE Technology je strokovnjak za video rešitve za prenos video IP, smo vodilno podjetje z nizko zamudo in visokokakovostno tehnologijo prenosa, ki se uporablja v radijski in televizijski produkciji, spletnih medijskih oddajah v živo in izobraževanju, zdravstvu, nadzoru javne varnosti in druge panoge.


Več o nas:http://www.szminetech.com/

Par:ne Naslednji:Rešitev za prenos v živo v programu IPTV System