Kaj je pretakanje medijev protokol? in kakšna je razlika?

- Aug 31, 2016-

Izbira jetoktehnologija vključuje več vidikov, vključno razumevanje pluse in minuse pretakanje protokol, ki uporablja tehnologijo. Ta člen opredeljuje pretakanje protokol in nato razpravlja o prednosti protokole današnji vodilni tok technologies.

Kaj #39; s komunikacijskega protokola?

komunikacijskih protokolovso pravila ECB, kako podatki komunicirajo, opredeljujejo prvine sintaksa datoteke glave in podatkov, preverjanje pristnosti in obravnavanje napak. Obstaja preprosto desetine protokolov vključenih v pošiljanje preproste podatkepaketprek interneta, in to je pomembno razumeti, kako delujejo skupaj.


na kratko, jeMednarodna organizacija za standardizacijo (iso)ustvaril jemedsebojno povezovanje odprtih sistemovmodel, ki opredeljuje sedem logičnih plasti za komunikacijske funkcije. vse pretočnih protokolov so v aplikacijski sloj, kar pomeni, da lahko uporabite vse plasti pod njo za vodovodne funkcij, kot so pošiljanje podatkovnih paketov. To omogoča protokolov v vsako plast, da se osredotoči na določene funkcije, ne pa ustvarjati celotno kup funkcij.

na primer, jerealnem času pretakanje protokol (rtsp)je uporaba-razina pretakanje protokol, da lahko uporabite več protokolov v transportni plasti posredovati svoje pakete, vključno zuniverzalni datagramski protokol (udp)inprotokol za nadzor oddajanja (tcp). včasih uporaba-razina protokoli so napisana posebej za posebno transportni protokol, kot jerealnem času transportni protokol (rtp), ki je običajno zgrajen za udp promet.

Upajmo, ta kratek pregled vam bo pomagal razumeti pretočnih protokolov, kjer živijo in kako oni medigra s drugi, nižje ravni protcols. To je tako tehnično kot dobimo, ljudje, torej od tu naprej je mora biti gladko jadranje.

v začetku ni bilo http, in je bilo dobro

s tem kot ozadje, začnimo preučuje aplikacijski sloj protokole za pretočno predvajanje videa, začenši s dedek vse,http. kot verjetno veste, http stoji za prenos hiperbesedilnih strani, ki je lingua franca za splet. http upravlja komunikacije med spletnimi strežniki in brskalniki in je protokol, ki se uporablja za distribucijo vse vsebine na spletnih straneh oddaljenim gledalcem, vključno z besedilom html, gif in jpg grafike, pdf datoteke in drugi ujeti-osnova (kot nasproten vFTP) prenosi.

zgodnje eksperimente z dostavo video preko http niso bile manj kot zadovoljiv za več razlogov, najmanj od katerih je bilo omejeno pasovno širino, ki je na voljo v 28 / 56kbps modemom dneva. prvi video datotek, ki so objavljeni na spletu so bili osvoboditelj pot travnato gričevje ter igra, kar pomeni, da so morali v celoti prenesete pred predvajanjem začel. natojabolkopionir konceptaProgressive prenos, kjer je video lahko začnete igrati, kot je bilo prenesenih, ki pomagal malo, vendar ni posredovala funkcionalnost kot lookahead iščejo ali naključni dostop.

drugi velik negativov http dostaviti video so stroški in kakovostjo storitve vprašanja. http dobave opravi kakor hitro bo omogočilo pasovne širine na voljo. Če gledalec povezan preko hitre povezave, celoten video datoteko poslali čim prej. Če gledalec ustavil gledal čez nekaj trenutkov, veliko ta prenos je bil izgubljen.

Poleg tega, ta način dostave je težko služiti več gledalcev. Ko gledalec kliknili na video, strežnik začel pošiljanje video čim prej. Ko gledalci b, c, d in e kliknili na video, morda zadostovale odhodno pasovno širino jim služijo poljuben televizija do prenosa za pregledovalnik je končan.

vzpon pretočni protokoli

kot pretakanje medijev povečal pomen, več pretočnih protokolov, ki so bile ustvarjene za reševanje teh vprašanj, vključno z zgoraj navedenih rtsp,Microsoft media services (mms)inMacromediaosebe (in potemAdobeje)realnem času sporočila protokola(rtmp). na visoki ravni, teh protokolov delijo nekaj skupnih elementov.

Najprej je bil obstoj streaming strežnika, ali programske opreme zaračuna zgolj z dostavo pretočne vsebine. Ti tok strežniki delal v povezavi s tradicionalnimi http strežnikov, tako da ko gledalec kliknili povezavo na strežnik http, sproži povezavo med streaming strežnika in igralec, ki trajajo do gledalca ustavil gledal. zaradi te povezave, se štejejo ti protokoli "določnega," v primerjavi s http, ki je brez državne pripadnosti in nima nobene zveze med strežnik in igralec.

Ta povezava obravnava večina negativov http dostave. pretočni protokoli želijo naključnih točk v televizija pila, in prilagodljivo tok, kjer bi bilo mogoče razdeliti več kodirane datoteke predvajalnik, ki temelji na voljo pasovno širino in cpu moč. strežnik lahko meter iz pretoka video predvajalniku ob le v časovni osnovi, torej če gledalec ustavil gledal, malo dodatne pasovne širine je bil izgubljen. ker je bil merjen odhodnega pretoka, streaming strežnika lahko bolj učinkovito služijo več uporabnikov, izboljšanje splošne kakovosti storitev.

http - jutri

Sčasoma, kot trenutek televizija rose, da prevladujejo pretakanje video krajine, rtmp postala dominantna pretakanje protokol, in je še vedno pogosto uporabljajo danes. vendar, z uvedbo microsoft http na osnovinemoteno pretakanjein applehttp živeti tok (hls), http streaming tehnologije začel preporod, iz več razlogov, tako imajo opraviti z zaznane negativne rtmp in novosti v http tehnologij, ki obravnava veliko svoje negative.

zaznane pomanjkljivosti v rtmp vključujejo:

  • RTMP paketov lahko blokira nekatere požarne zidove, čeprav adobe množična sredstva obveščanja pomočnik ima rešitve, če so te težave.

  • RTMP paketov ni vzvod standardnimi http cachingmechanisms na voljo v okviru omrežja ISP, družbe in druge organizacije, ki lahko izboljšajo distribucije učinkovitosti in kakovosti storitev.

  • vztrajno strežnik povezavo igralec pomeni povečane stroške, ker tok strežnikov, ki stanejo.

  • potrebno strežnik tudi omejijo razširljivost v primerjavi s http na osnovi tok, saj obstaja veliko več http strežniki kot rtmp.

  • RTMP še vedno uporabljajo strani kotBloomberginna street.com, ki skuša dvom glede pojma da rtmp ne more preboleti močno firewalled gledalcem.ESPNinMTVtudi uporabljajo rtmp, ki vas naredi vprašanje razširljivost in stroški cepljenja.

Ti dvomi vstran, je splošno mnenje med tehnično cognoscenti da http na osnovi tehnologije so bolj učinkoviti pri zagotavljanju visoko kakovostnih tokov. Plus, adobe je predstavilhttp dinamični tok (hds)v letu 2010, ki zagotavlja a trenutek-osnova izmeničen zakaj oni poiskati http na osnovi tok na namizje. naenkrat, sprememba v http-osnova online televizija oddaja ni več vključena seizmične premik v popolnoma nove tehnologije; trenutek uporabnik bi lahko še naprej premikanje z vzvodom svoje naložbe v flash razvoj in infrasture in izkoristite prednosti httpstreaming.

kot že omenjeno, več novosti v http streaming tudi obravnavati prejšnje omejitve tehnologije. kot prej, ni trajne povezave med strežnik in igralec; video prebiva na katerikoli strežnik http in tehnologije ostaja brez državljanstva. vendar, zdaj vsi http na osnovi tokovi so razdeljene v koščkih, ločene datoteke ali segmentov v večjo datoteko. kot pridobivanje eno veliko datoteko z eno zahtevo http na osnovi tehnologije rešitev zaporednih kratke kose na kot potrebna podlaga.


Ta ima več prednosti. Prvič, tam je malo odpadkov, saj je podano video, ko je gledal. to učinkovito metrov, video, ki omogoča eno http strežnik za učinkovito služijo več tokov. iskanje je brez problema; Če gledalec naprej vleče v playhead, igralec lahko samo pridobi ustrezne kose. te tehnologije omogočajo tudi učinkovito preklapljanje med tokov, tako da vse naštete tehnologije (nemoteno pretakanje hls in hds) tok naloženega.

ker te tehnologije so dostavljene preko http, so bočni vprašanja, s katerimi se soočajo rtmp. http na osnovi tehnologije so požarni zid, ki je prijazen in lahko izkoristite http predpomnjenje mehanizmov. ker ni streaming strežnika je potrebno, da so cenejši za izvajanje in lahko obsega več poceni in učinkovito služiti na voljo uporabnikom.

končne točke

spet, rtmp distribucija še vedno široko in ugodno uporablja veliko spletnih strani danes. lahko malo zagon za nekatere strani, spremeniti, na tej točki Če razmišljate tok technology, prevladujoče mišljenje pa dostaviti prek HTTP-ja. Seveda, za prilagodljivo dostavo naprave apple (in android 3.0 in višje), hls je vaša edina možnost.

Prav tako je koristno spoznati, da je najbolj televizija zadovoljen osvoboditelj pot navaden star http postopen prenos. Seveda, obstajajo omejitve, kot je pomanjkanje prilagodljivo tok, vendar ne morem reči, da je delal preveč slabo zaYouTube, ki zagotavlja približno 70 % video prek spleta, izključno prek postopen prenos. vendar pa ta pristop preprečuje youtube uvajanje vupravljanje digitalnih pravic (drm)tehnike, ki so na voljo prek hds, nemoteno pretakanje in hls za zaščito svoje videoposnetke, ki je razlog, da strani z blagovno znamko vsebino uporabo teh tehnologij.

Končno, poudarek tega člena je bil splošno na internetu. zlasti za uporabo v intranetu, kot tok-pomočnik-osnova protokolovIP večvrstnega oddajanjain aplikacij, kot sopeer-to-peer dostavezagotavljajo veliko vrednost in še bolj obljubo. tako ne Vrzi otroka s voda za kopanje; tok strežniki niso "slabo" in http mar #39; t quot;good.quot; namesto tega izberite najboljše orodje za delo.

Shenzhen rudnik tech ponujajo kodiranje podporo rtmp/rtsp/http in udp protokol (ip multicast).

Kontakt za dodatne kodirnik info.


Par:H. 264encoder Naslednji:8 kanalov Video Encoder za digitalnih televizijskih programov čelne postaje opreme